Comunique – Revistă pentru cei cu gând bun şi spirit

Iuliana CRISTEA



Revista COMUNIQUE nu a apărut din dorinţa de afirmare ci din dorinţa de comunicare.

O echipă de cadre didactice de excepţie împreună cu un grup de studenţi ai Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea din Bucureşti, care, deşi sunt la început de drum, au prins gustul scrisului şi au înţeles importanţa actului comunicării de la profesorii lor, şi-au unit eforturile şi entuziasmul pentru a da naştere acestei reviste.

Tematica diversă, deschisă oricarei zone, neîngrădită de canoane rigide, permite abordarea subiectelor de orice fel, de la literatură, istorie, psihologie sau religie până la terorism, integrare europeană şi bancuri. Pentru a păstra un echilibru în balanţa valorii, există spaţiu special alocat criticilor sau, de ce nu, aprecierilor ce sunt deopotrivă luate în seamă ori însuşite. Aprecierile arată că ceea ce s-a făcut este bine făcut iar criticile protejează împotriva înşelătoarei vanităţi.

Revista s-a bucurat, încă de la primul număr, de prezenţa în paginile sale a numeroase personalităţi din universul românesc şi internaţional iar în răstimpul scurs de atunci a stârnit interesul şi a dat multora curajul de a încerca.

Într-o lume din ce în ce mai derutată şi mai apăsată de stressul zilnic, într-o lume guvernată de versatilitate, nevoia de comunicare se face simţită tot mai mult. Debutanţii sunt primiţi cu braţele deschise iar personalităţile care vor să ne împărtăşească din experienţa lor profesională şi de viaţă sunt preţuite cum se cuvine. Dialogul între generaţii, şi nu în ultimul rând, între OAMENI, se leagă firesc, fără poticneli.

În revista COMUNIQUE te simţi între prieteni, te simţi acasă, îţi poţi aşterne gândurile sau convingerile şi poate afli şi răspunsul la multele întrebări pe care o fiinţă raţională şi le pune.

Drumul ales este cel bun ?

Eşti tu însuţi sau eşti cine trebuie să fii ?

Care sunt limitele constrângerilor sociale ?

Ce am realizat şi spre ce ţintim ?

De unde venim ?

Care sunt adevăratele valori ?

Spre ce ne îndreptăm ?

Revista COMUNIQUE găzduieşte teme de discutii şi puncte de vedere nenumărate tocmai pentru a demonstra diversitatea personalităţii umane, dreptul la exprimare liberă şi faptul că soluţia, de obicei, nu este una singură.

După cum spunea doamna Lidia Cristea – Rector al Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea, revista COMUNIQUE este vie. Ea trăieşte prin toţi aceia care îi dau viaţă şi prin cei ce o citesc, este aproape de toţi şi de fiecare în parte şi nu impune altă limită în afara de cea a bunului simţ.

Cu speranţa că vă veţi găsi un prieten în revista COMUNIQUE, vă aşteptăm să vă alăturaţi nouă sau doar să o citiţi.